niedziela, 21 czerwca 2015

Tagliatelle ze szparagami, botwiną i kozim serem

To już końcówka szparagów, a my mamy dla Was jeszcze kilka dań! Dziś propozycja wegetariańskiego obiadu.:)

Składniki:
botwinka 60g
szparagi zielone 250g
makaron tagliatelle 300g
kozi ser 60 g
2 ząbki czosnku
masło (1 łyżka)
sól morska, pieprz czarny
oliwa z oliwek (2 łyżki)

Przygotowanie:
Szparagi umyć, ułamać na 3/4 długości i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Botwinkę umyć, dusić na maśle, doprawić solą. Na patelnię dorzucić ugotowane szparagi i 2 ząbki czosnku pokrojonego na talarki i smażyć klika minut.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić i odstawić.
Ser pokroić/ pokruszyć na drobne kawałki.
Odcedzony makaron wrzucić do miski, wymieszać z botwinką, czosnkiem i szparagami, dodać oliwę,  sól, pieprz i wymieszać. Nakładać na talerze i posypać kozim serem.


Letnie oczyszczenie

1 komentarz:

  1. Wszystko co najlepsze w sezonie zawarte w jednym daniu - super :))

    OdpowiedzUsuń