Składniki:
białe szparagi 400g
fasolka szparagowa żółta 160g
jarmuż 200g
ciecierzyca (ja użyłam konserwowej) 400g
1 cukinia
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 litry bulionu warzywnego
1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
sól morska, pieprz
2 łyżki śmietanki do zup 18%
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju w garnku, zalać ją bulionem.
Szparagi obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do bulionu, odciąć końcówki fasolki i też dorzucić do garnka.
Cukinię obrać i następnie pokroić na cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw (tak by powstał 'makaron' z cukinii). Wrzucić do garnka.
Jarmuż poszarpać na mniejsze kawałki, dodać do zupy, poczekać chwilę aż 'usiądzie' w zupie i dodać odcedzoną cieciorkę.
Dodać sól, pieprz, paprykę, wymieszać.
Gotować ok 20 minut.
Dodać śmietankę.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz