sobota, 14 grudnia 2013

Sałatka z burakiem i fetą

Buraka w sałatce próbowałyśmy już jakiś czas temu i zdecydowanie jest to wersja dla delikatnych podniebień-> przepis. Jako, że tamta wersja była bardzo udana, postanowiłyśmy wykonać inną, bardziej wyrazistą. Zbliżają się święta i może warto buraki pozostałe po ugotowaniu barszczu wrzucić właśnie do takiej sałatki?




Składniki (porcja na 3-4 osoby):
3 średnie buraki (ugotowane)
300g sera feta
poł szklanki słonecznika
ząbek czosnku
4 łyżki jogurtu naturalnego
sól morska, pieprz

Przygotowanie:
Buraki i fetę pokroić w kostkę.
Rukolę umyć.
Te trzy składniki wymieszać.
Przygotować sos:
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać jogurt naturalny i doprawić wg uznania solą morską i pieprzem.
Wierzch sałatki posypać słonecznikiem i polać sosem.





3 komentarze:

  1. super przepis i pięknie wyeksponowany :)
    u mnie teraz konkurs może się skusisz - zapraszam :)
    mybeautyjoy.blogspot.co.uk/2013/12/10000-rozdaniekonkurs-nr2.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo kusząco! Zapisuje sobie do wypróbowania :DD

    OdpowiedzUsuń