środa, 13 sierpnia 2014

Pasta z suszonych pomidorów

Uwielbiam pasty, które urozmaicają mi posiłki, w zakładce smarowidła i pasztety znajdziecie kilka takich, które już wcześniej zrobiłyśmy. Tym razem przedstawiam pastę z suszonych pomidorów, której sklepowa wersja zawiera sporo cukru, tłuszczu i różnych innych niepożądanych składników, jak np. guma guar, czy pirosiarczyn sodu. Moje ulubione zastosowanie tej pasty poznacie już wkrótce. ;)










Składniki (na jedną miseczkę): 
5 suszonych pomidorów
2 plasterki czerwonej cebuli
2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
1,5 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
0,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
kilka kropli octu (dosłownie na końcu łyżeczki)
1 ząbek czosnku (mały)
sól morska, pieprz

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do miski i rozdrobnić przy pomocy blendera. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz