czwartek, 17 września 2015

Wegańskie leczo z dynią

Pierwsze dyniowe danie w tym roku, porcja zdecydowanie na co najmniej 4 osoby ! :)


Składniki:
1 kg dyni
3 papryki
puszka pomidorów krojonych
1 cebula
2 ząbki czosnku
gałązka rozmarynu
sól morka, pieprz
papryka słodka wędzona (łyżeczka)

Przygotowanie:
Dynię obrać i pokroić w kostkę, z papryk usunąć gniazda i również pokroić w kostkę.
Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć w garnku, po chwili dodać paprykę i dynię.
Rozmaryn posiekać, dodać do garnka i całość wymieszać.
Gotować ok 20 minut, dodać pomidory, doprawić solą, pieprzem i papryką, zamieszać, gotować jeszcze 10 minut.

Podawać z ryżem/ kaszą/ czym chcecie :)



Wegetariański obiad V

1 komentarz: