piątek, 30 października 2015

Czekoladowa granola z orzechami

Granola to jedna z moich ulubionych opcji śniadaniowych. Tym razem czekoladowa, która dobrze smakuje nawet tym najmniejszym smakoszom. ;)



Składniki:
2 łyżki kakao
2 rządki gorzkiej czekolady
4 łyżki oleju kokosowego
4 łyżki syropu klonowego (lub innego syropu)

pół szklanki wiórków kokosowych
szklanka orzechów (laskowe, nerkowce, włoskie)
3 szklanki płatków owsianych

Przygotowanie:
W misce wymieszać wiórki, płatki i orzechy.
W rondelku rozpuścić olej, dodać syrop, rozpuścić czekoladę i na końcu dodać kakao, całość cały czas mieszać, na końcu wlać do miski i wymieszać dokładnie z resztą składników.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć na nim zawartość miski.
Piec przez 20 minut w 120 stopniach (po 10 minutach przemieszać).


2 komentarze: