piątek, 23 sierpnia 2013

Grillowany czosnek

Kiełbasa, karkówka, kaszanka... a próbowaliście kiedyś czosnku z grilla? Jeśli nie, to koniecznie to zróbcie!




Składniki:
Główka czosnku

Przygotowanie:
Czosnek owinąć w folię aluminiową i piec, aż zrobi się miękki.

Oto cała filozofia. :)
Ząbki czosnku powinny być na tyle miękkie, że można je bezproblemowo rozsmarować na kromce chleba w roli masełka czosnkowego.

4 komentarze:

  1. oo, muszę zrobić, inspirujące :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja lubie grillowany/pieczony czosnek! Robi sie taki slodziutki, poezja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Widziałam często w przepisach pieczony czosnek jako składnik , nigdy bym nie wpadła, że można go potraktować w charakterze masła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zajebisty pomysł, nie mogę się doczekać aż sama spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń