niedziela, 18 stycznia 2015

Czerwona kapusta na ciepło (modra kapusta)

Idealny dodatek do obiadu, który na naszym rodzinnym stole króluje od lat. :)

























Składniki:
główka czerwonej kapusty
2 jabłka (kwaśne)
1 łyżka octu jabłkowego (można zastąpić cytryną)
2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
sól morska, pieprz
szczypta ksylitolu do smaku (lub innego zamiennika cukru)
szklanka wody

Przygotowanie:
Kapustę poszatkować. Jabłka obrać i pokroić na kawałki.
Całość wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać ocet, gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka.
Dodać oliwę, sól i pieprz oraz ksylitol wg uznania.
Podawać na ciepło.


Niskokaloryczny styczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz