Przepis jest na troszkę większą porcję, można wszystko spokojnie podzielić przez dwa.
Składniki:
200 gram migdałów
200 gram wiórków kokosowych
200 gram mąki kukurydzianej
140 gram skrobi kukurydzianej
8 łyżek siemienia lnianego
pół szklanki syropu klonowego (lub innego zamiennika cukru)
120 ml wody
100 ml oleju
łyżeczka sody
Przygotowanie:
Migdały zmielić (w młynku do kawy). Siemię lniane zalać wrzątkiem.
Wszystkie składniki suche wymieszać, dodać mokre i znów wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem i piec w 180 stopniach 12 - 15 minut.
Można gotowe ciasteczka posypać stewią w pudrze.
Składniki:
200 gram migdałów
200 gram wiórków kokosowych
200 gram mąki kukurydzianej
140 gram skrobi kukurydzianej
8 łyżek siemienia lnianego
pół szklanki syropu klonowego (lub innego zamiennika cukru)
120 ml wody
100 ml oleju
łyżeczka sody
Przygotowanie:
Migdały zmielić (w młynku do kawy). Siemię lniane zalać wrzątkiem.
Wszystkie składniki suche wymieszać, dodać mokre i znów wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem i piec w 180 stopniach 12 - 15 minut.
Można gotowe ciasteczka posypać stewią w pudrze.
pycha, takie słodkości mogłabym jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńsuper! bardzo mi się podoba ten pomysł :)
OdpowiedzUsuńSmakowite! :D
OdpowiedzUsuńzrobiłam i właśnie jem!
OdpowiedzUsuńmięciutkie i pyszne, czuje się miód, który dodałam do osłodzenia. Fajnie,że bez proszku do pieczenia!
Pominęłam tylko wiórki kokosowe, bo w moim sklepie były tylo konserwowane siarką ;(
ale ciasteczka po prostu extra!
Monika T