sobota, 20 grudnia 2014

Pieczone kasztany

To nasz pierwszy raz z jadalnymi kasztanami. Są przepyszne, słodkie i stanowią świetną przekąskę. ;)

Składniki:
dowolna ilość jadalnych kasztanów

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Kasztany ponacinać nożykiem (zrobić krzyżyk na górze kasztana) i wysypać na wyłożoną papierem blachę.
Piec przez 15- 20 minut.


Wigilia 2014 Przekąski Sylwestrowe Lekkie Święta

3 komentarze:

  1. Pytanie zasadnicze skąd brać kasztany do wykonania takiego kulinarnego dzieła? Chyba nie zbieranie jesienią po parkach? Są jakieś specjalne odmiany, są jakieś zasady odnośnie wyboru kasztanów które zostaną wykorzystane w działaniach kulinarnych?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Alma, Auchan i inne markety mają w ofercie kasztany :)

      Usuń
  2. W Biedronce teraz są :D !

    OdpowiedzUsuń