środa, 10 grudnia 2014

Ryż z cukinią, szpinakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie

Proste i bardzo szybkie danie do zabrania na uczelnię/ do pracy. Zdjęcia trochę niefortunne, bo właśnie robione sekundę przed wrzuceniem do pudełka ale smak jest fantastyczny. :)



Składniki:
woreczek ryżu długoziarnistego
pół cukinii
8 pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
masło klarowane
100 ml śmietany 18 %
sól morska, pieprz

Przygotowanie:
Ryż ugotować, odcedzić, odstawić.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w talarki czosnek.
Dodać umyte, obrane i pokrojone na kawałki pieczarki.
Dodać umytą i pokrojoną w talarki cukinię.
Wrzucić szpinak, doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, wymieszać i przykryć.
Dusić przez ok 5 minut.


Wegetariański obiad IV

1 komentarz:

  1. Polecam! Proste , szybkie a jakie smaczne i zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń