środa, 3 kwietnia 2013

Sałatka z brokułem

Brokuły zawierają między innymi wapń, potas, żelazo, magnez i fosfor. Ich spożywanie polecane jest szczególnie przy takich dolegliwościach jak: cukrzyca, wysoki cholesterol, anemia, niedobór wapnia w organizmie. Jeśli nie przepadasz za tym warzywem, potraktuj je jako składnik sałatki i może z czasem zmienisz zdanie:)





Składniki:
1 brokuł
2 jajka
1 mały zielony ogórek
koperek- 1 łyżka
mały jogurt naturalny
ząbek czosnku
sól morska ziołowa, pieprz

Przygotowanie:
Różyczki brokuła gotować na parze ok. 8 minut, jajka ugotować na twardo.
Jajko i ogórka pokroić w kostkę. W naczyniu ułożyć składniki.
Wyciśnięty czosnek i koperek dodać do jogurtu i doprawić solą morską i pieprzem.
Gotowym sosem zalać sałatkę.

SMACZNEGO:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz