środa, 18 września 2013

Kapusta pekińska z curry na ciepło

Danie szybkie w przygotowaniu, smaczne, no i stanowi idealny dodatek do obiadu :)


Składniki:
kapusta pekińska 1 szt.
seler średniej wielkości
pietruszka (korzeń) 2 szt.
marchew 2 szt.
por 1 szt.
olej rzepakowy 3 łyżki
sól morska, pieprz, curry

Przygotowanie:
Kapustę pokroić w poprzek i gotować przez kilka minut w małej ilości wody.
Por pokroić na talarki. Resztę warzyw zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Warzywa i olej dodać do kapusty, doprawić solą morską, pieprzem i szczyptą curry do smaku.
Podlać połową szklanki wody i dusić na małym ogniu kolejne 10-15 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.






5 komentarzy:

  1. Dzisiaj to właśnie zrobię, bo nie miałam już pomysłu na gotowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super przepis. Nie miałam pomysłu, a to jest strzal w dziesiątke. Dodałam do tej kapustki podsmazona piers z kurczaka. I zjem to z ryzem. Mniami!! :D

    OdpowiedzUsuń