Dynia, czyli niewiele kalorii a mnóstwo korzyści! Zawiera witaminy A, B1, B2, C, PP oraz składniki mineralne jak: fosfor, żelazo, wapń, potas i magnez. Polecana jest dla osób z miażdżycą, ze stwardnieniem tętnic, z nadciśnieniem tętniczym, z niewydolnością nerek, serca czy wątroby.
Składniki:
200g obranej dyni
100g zielonego groszku
4 łyżki posiekanego koperku
sól morska
Przygotowanie:
Obraną dynię pokroić w kostkę i ugotować razem z groszkiem. Doprawić do smaku, dodać koperek.
Można zabielić dwoma łyżkami śmietanki orkiszowej.
Ciekawe połączenie;)
OdpowiedzUsuńWygląda super! Muszę ją zrobić, zupy nie są moją mocną stroną i rzadko je robię, ale dla tej zrobię wyjątek ;)
OdpowiedzUsuńtrzymamy kciuki i życzymy smacznego :)
Usuń