środa, 31 lipca 2013

Purée z fasoli z cebulką i koperkiem

Moje kuchenne przygody w większości opierają się na eksperymentach- nigdy nie wiem, czego się spodziewać. Dzisiaj kolejne zaskoczenie- fasolowa pyszność! Idealny dodatek do obiadu:)


Składniki (wystarczy jako dodatek dla 4 osób):
biała fasola jaś 400g
pół cebulki
2 łyżeczki posiekanego koperku
sól morska ziołowa, pieprz

Przygotowanie:
Fasolę włożyć do garnka z zimną wodą, zostawić najlepiej na całą noc.
Wodę z namaczania odlać, wlać nową i gotować ok 40 minut.
Ugotowaną fasolę odcedzić.
Zalać odrobiną wody i zblendować na papkę.
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać do fasoli.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotowe puree podgrzać w garnku.
Na talerzu posypać koperkiem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz