Ta pyszna sałatka zachwyciła u mnie już wielu gości - podaję ją często zamiast tradycyjnej polskiej majonezowej sałatki warzywnej na rodzinnych spotkaniach :) Do tego jest prosta i szybka w wykonaniu.
Składniki:
100g szynki z indyka
2 ogórki kiszone
100g pędów z bambusa
120g kukurydzy konserwowej
Sos:
łyżka oliwy extra virgin
sól, pieprz do smaku
kilka kropli cytryny
Przygotowanie:
Szynkę, ogórka pokroić w kosteczkę, pędy na krótsze paseczki. Całość odsączyć na sitku.
Po odsączeniu wymieszać składniki i polać sosem przygotowanym z oliwy, soli, pieprzu i soku z cytryny.
Super sałatka uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńświetna, szybka, :)
OdpowiedzUsuńPani autorko,chce jutro zrobić tą sałatkę dla rodziny,proszę mi odp. czy ten bambus jest kupowany w wodzie czy jakiejs zalewie? bo jedyny jaki znalazłam w puszce to pędy bambusa w wodzie :(.
OdpowiedzUsuńwłaśnie takiego użyłyśmy:)
UsuńO to super :) i dziękuje za expesową odp. dam znać jak wyszła :))
OdpowiedzUsuń