Szaszłyki na grilla- są bardzo sycące i smaczne. Być może nie należą do najmniej kalorycznych, jednak lepsze takie, niż przekładane tłustym boczkiem. Jeden spokojnie wystarczy na dwie osoby :)
Składniki (na 2 szaszłyki):
2 średnie polędwice wieprzowe
słoik suszonych pomidorów- 200 g
sól morska, pieprz do przyprawienia
Przygotowanie:
Mięso umyć i pokroić w plastry. Nakłuwać na przemian na patyki mięso i pomidory.
Delikatnie doprawić pieprzem i solą morską.
Grillować szaszłyki z dwóch stron (ok 10 min).
Odsączyć na papierowych ręcznikach.
Mięso umyć i pokroić w plastry. Nakłuwać na przemian na patyki mięso i pomidory.
Delikatnie doprawić pieprzem i solą morską.
Grillować szaszłyki z dwóch stron (ok 10 min).
Odsączyć na papierowych ręcznikach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz