wtorek, 28 maja 2013

Ananasowy sorbet na patyku

Ananas jest na tyle słodkim owocem, że nie potrzeba już dodawać cukru do sorbetu.
Przepis dodajemy z okazji Dnia Dziecka, bo przecież każdy maluch uwielbia lody
!





Składniki:
świeży ananas
woda mineralna

Przygotowanie:
Kawałki ananasa zblendować/ zmiksować. Do gotowej masy dodać wodę.
Proporcje są następujące: 3/4 szklanki ananasa, 1/4 szklanki wody.
Po połączeniu składników należy przelać je do specjalnych foremek.
Można też użyć opakowania po jogurcie naturalnym, wystarczy wówczas dokupić drewniane patyczki.
Foremki włożyć do zamrażalnika, najlepiej na całą noc:)





2 komentarze:

  1. woow, jakie fajne!!! skąd masz takie foremeczki????

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dostałam w prezencie...
      ale ostatnio widziałam podobne w ikei!
      http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80208478/

      :)

      Usuń