poniedziałek, 6 maja 2013

Krem pomidorowy

Pyszny, zdrowy i sycący. Idealny, gdy trzeba zrobić obiad na ostatnią chwilę:)


Składniki (na dwie małe porcje):
4 średnie pomidory
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
przyprawy: sól morska ziołowa, pieprz, bazylia
olej roślinny do smażenia


Przygotowanie:
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na kawałki.
Cebulę i czosnek również obrać i pokroić.
Wszystko wrzucić na patelnię polaną odrobiną oleju. Dusić, aż warzywa będą bardzo miękkie.
Doprawić solą, pieprzem i bazylią (można użyć posiekanych liści)
Po duszeniu przełożyć powstałą papkę do garnka/ miski, dodać trochę przegotowanej wody.
Blendować, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz