Bardzo proste w przygotowaniu, smakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Idealne jako dodatek do zupy, czy zamiennik mięsa w wegetariańskim obiedzie.
1 mała cukinia
jajko
4 łyżki mąki orkiszowej typ 700
1 ząbek czosnku
sól morska ziołowa, pieprz
jajko
4 łyżki mąki orkiszowej typ 700
1 ząbek czosnku
sól morska ziołowa, pieprz
Przygotowanie:
Umytą cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wbić jajko i dodać mąkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.
Smażyć na średnim ogniu, przekładać tylko raz (ok. 3- 5 minut z każdej strony).
Jedna łyżka ciasta to średnio jeden placuszek.
Pyszne są takie placuszki! Jadłam je do tej pory tylko raz i zakochałam się w nich :)
OdpowiedzUsuńPyszne i bardzo proste w przygotowaniu!
UsuńMuszę kiedyś wypróbować, niedawno przekonałam się do cukinii :)
OdpowiedzUsuń